Opvoeding & Systeembehandeling

Er kunnen verschillende redenen zijn voor hulp bij de opvoeding, orthopedagogische ouderbegeleiding of systeembehandeling. Soms is er een heldere vraag en weet je precies wat je wil. Vaak ook is de vraag of het probleem nog niet zo helder.

Het loopt thuis niet meer lekker, je kind zit niet lekker in zijn vel en je maakt je zorgen. Je voelt je machteloos, vanwege de dagelijkse strijd of de slapeloze nachten. Van alles heb je al geprobeerd. Je wordt onzeker over hoe je het beste op het gedrag van je kind kunt reageren. Je wil weten hoe het komt dat je kind niet luistert. Verwacht je teveel of moet je juist strenger optreden? Hoe kun je je kind helpen?

Herken je dit? Dan ben je bij KidzEigen aan het juiste adres. Ik help je graag om de situatie helder te krijgen en de oorzaak van de problemen te achterhalen. Van daaruit bouwen we samen aan oplossingen die werken. Ik ga daarbij uit van jouw beleving, jouw wensen en vooral je eigen wijsheid als ouder.

Ik maak regelmatig gebruik van de methodiek "Een Taal Erbij". Dan beelden we samen met behulp van duplo-poppetjes uit hoe jullie gezinssituatie eruit ziet. Het is keer op keer weer bijzonder om te zien hoe inzicht-gevend deze methodiek is in het herkennen van bepaalde patronen. Het doorzien van deze patronen is vaak al voldoende om beter te begrijpen wat je kind eigenlijk met bepaald gedrag wil zeggen. Vervolgens kun je als ouder adequater op het gedrag reageren en oude patronen doorbreken.