Tarieven & Vergoedingen


Vergoedingen

Sinds 2015 valt de jeugdzorg onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Dit betekent dat de vergoedingen voor orthopedagogische hulp worden geregeld vanuit de gemeente waar het kind of de jongere (tot 18 jaar) woont. KidzEigen heeft een contract met de volgende gemeenten uit de Regio Centraal Gelderland om Behandeling B te mogen bieden: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Renkum, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. Om voor Behandeling B in aanmerking te komen, is een verwijzing nodig van de huisarts, jeugd- of kinderarts of het wijkteam van de gemeente.

Zelf betalen mogelijk

Uiteraard is het ook mogelijk zelf de behandeling te betalen. Je hebt dan geen verwijsbrief van de huisarts nodig en de gemeente is niet op de hoogte van de aanmelding. In verband met een wetswijziging is onze beroepsgroep vanaf 1 januari 2016 vrijgesteld van BTW. Wanneer je interesse hebt in zelf betalen, kun je contact met me opnemen voor de mogelijkheden en een aanbod op maat.

Hieronder lees je welke tarieven KidzEigen hanteert voor de overige diensten.

Onderzoek (deze tarieven zijn vrijgesteld van BTW)

IQ scan (WISC-III testafname en rapportage van het intelligentieprofiel)

325,-

IQ onderzoek (inclusief intake, WISC-III testafname, uitgebreide rapportage incl. handelingsadviezen en een adviesgesprek) *

550,-

Overig (deze zijn inclusief 21% BTW)


Themabijeenkomsten / workshops / lezingen

Overleg

Consultatie professionals (per 60 min.)

90,-

Supervisie en intervisie professionals

Overleg

* Indien gewenst volgt naar aanleiding van het intelligentieonderzoek een bezoek aan school voor een rapportagegesprek. Hiervoor worden de kosten van een consult gerekend.


Betalingsvoorwaarden

KidzEigen factureert rechtstreeks aan de gemeente waarmee een contract is afgesloten indien de zorg valt binnen Jeugd- en Opvoedhulp en dus wordt vergoed. Wanneer de zorg hier buiten valt, het gaat om een niet-gecontracteerde gemeente of je wil zelf betalen, wordt er rechtstreeks aan de cliënt gefactureerd.  De zorgkosten worden per maand gefactureerd. De standaard betalingstermijn bedraagt 30 dagen.

KidzEigen draagt geen verantwoordelijkheid voor het wel of niet vergoed krijgen van de behandeling door de gemeente.

Annuleren afspraak

Een gemaakte afspraak kan tot 24 uur van te voren zonder kosten worden afgezegd. Zonder tijdig bericht van verhindering wordt het reguliere tarief in rekening gebracht en deze te laat afgezegde afspraak komt dan niet voor vergoeding door gemeente in aanmerking.