Eetproblemen en -stoornissen

Eetproblemen -en stoornissen komen steeds vaker voor bij kinderen en jongeren. Het kan hier gaan om kritische eters, kinderen met overgewicht of eetstoornissen als (vermoeden van) Anorexia Nervosa, Boulimia of ARFID. Helaas komen deze kinderen vaak op een lange wachtlijst terecht, voordat ze passende hulp ontvangen.

KidzEigen werkt laagdrempelig en streeft ernaar geen of een korte wachttijd te hebben. Wanneer er sprake is van een eetprobleem of een eetsstoornis in een relatief vroeg stadium bij een kind t/m 12 jaar, kun je bij KidzEigen terecht. Ik werk bij deze doelgroep altijd nauw samen met KernGezond Dietistenpraktijk.

Bij de behandeling maak ik gebruik van de contextuele methodiek Een Taal Erbij en - in het geval van een eetsoornis - van de systeemgerichte Maudsley-methode. Ik ga aan de slag met de jongere en ook ouders worden actief betrokken bij de behandeling. Door middel van psycho-educatie en systemische gesprekken, krijgen ouders inzicht in het eetprobleem of de eetstoornis en een steunende rol in het genezingsproces.

Locaties           

Kinderfysiotherapiepraktijk Fit en Vaardig (locatie Daanen-Derksen)
Heijenoordseweg 1
6813 GG Arnhem
Ingang 2, wachtruimte 2

Gezondheidscentrum Kern Duiven
Burg. van Dorth tot Medlerstraat 3
6921 AS Duiven

  info@kidz-eigen.nl

06-23299351
Openingstijden: ma, di en do (9.00- 17.00 uur)

Vergoedingen 2022

KidzEigen heeft een contract met de volgende gemeenten om Jeugd- en Opvoedhulp (Behandeling B) te mogen bieden: Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, , Renkum, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.© 2022 KidzEigen

Nieuws

  • Wachttijden: op dit moment is er een wachttijd van ongeveer 4 tot 8 weken. Deze wachttijd geldt vanaf het moment dat KidzEigen het ingevulde aanmeldformulier, inclusief samenwerkingsovereenkomst en (in geval van een verwijzing) de verwijzing van de huisarts of gemeente heeft ontvangen. Deze wachttijd blijft echter een indicatie en de daadwerkelijke duur kan anders uitpakken. Hier zijn dus geen rechten aan te ontlenen.